SCIO Consult, kennisleverancier uit Utrecht en Deventer

De vorige website was gemaakt met Joomla en voldeed steeds minder aan de gestelde eisen, daarom zijn ze op zoek gegaan naar iemand met verstand van WordPress en zijn bij We Will Web you uitgekomen.

De eerste stap was de bestaande data uit de Joomla website halen en overzetten naar de WordPress database. Omdat Joomla, niet zoals WordPress, met berichten en pagina’s werkt, heb ik alles overgezet als pagina’s. Ook alle menu’s en afbeeldingen en attachements zijn overgezet.

Omdat er veel content in de website in de afgelopen was bijgezet zonder echte structuur, zijn we eerst bezig geweest met het maken van een nieuwe structuur. Zodat de gebruiker op eenvoudige wijze alle content kan vinden in een paar stappen.

Dit hebben we onder meer gedaan door gebruik te maken van blokken, met afbeelding en link. Dit maakt de pagina’s overzichtelijk en rustig van opmaak. Verder zijn er nu eenvoudige invulvelden voor het opmaken van onder meer de werknemers en gebruikte blokken op de pagina’s.

Door de content beter de rangschikken is de website een stuk frisser. Ook is deze ruimer van opzet en daardoor overzichtelijk en professioneel. En natuurlijk toegankelijk voor alle devices door responsive design.

  • SEO
  • Content Management
  • Responsive
  • E-mail marketing
  • WordPress Custom Post Type