Website ondernemersvereniging, CMS, CRM, factureren, nieuwsbrieven

Website ondernemersvereniging, CMS, CRM, factureren, nieuwsbrieven. Het is een hele mond vol maar dat waren de wensen van het Rosmalens Ondernemers Contact een ondernemersvereniging uit Rosmalen.

Een overzichtelijke website waarop alle bedrijven gepresenteerd kunnen worden. Met op de achtergrond de mogelijkheid om vanuit het zelfde systeem te factureren, nieuwsbrieven te versturen en de website zelf bij te houden d.m.v. een CMS.

En dat is nog niet alles want er zit ook een boekingssysteem in waardoor mensen kunnen deelnemen aan evenementen en daar meteen een boeking bij kunnen maken. Doordat ze zijn ingelogd hoeven ze alleen maar de hoeveelheid tickets en het aantal personen  op te geven en de rest van de gegevens zijn al bekend.

Het is een samenwerking met deCode die het ontwerp geleverd heeft en We Will Web you dat de techniek ontwikkeld en uitgevoerd heeft. Het was belangrijk dat de gebruikers, in dit geval bedrijven, zelf hun gegevens aan kunnen passen, hun facturen kunnen inzien en hun geboekte evenementen kunnen bekijken. Al met al een mooi overzichtelijk systeem voor een ondernemersvereniging.

De basis wordt gevormd door het multifunctionele CMS WordPress.

Ik ben uitgegaan van WordPress als CMS dat van zichzelf al een gebruikers management aan boord heeft dit heb ik uitgebreid met meer gegevens van de bedrijven en/of personen. Dit vormt het middelpunt van het systeem en vanuit hier kan er vervolgens gefactureerd worden, een nieuwsbrief worden verstuurd, een evenement aangemaakt en beheerd worden en zit er een CRM systeem in. Allen te bedienen vanuit een administratie systeem.

Op nog wat kleine verbeteringen na is het systeem volledig operationeel en wordt op dit moment gebruikt door de bedrijven uit Rosmalen. Een interessant en leerzaam project waarbij een heleboel techniek samenkomt en toch nog op vrij eenvoudige wijze te bedienen is. Zo zie je dat WordPress veel meer is dat een blog of eenvoudig CMS maar tegenwoordig steeds breder en professioneler inzetbaar is ook voor een ondernemersvereniging.

Wat heb ik gedaan
  • Van PSD naar WordPress template
  • SEO
  • E-mail marketing
  • WordPress members
  • WordPress CRM
  • Content Management
  • Factureren
  • Webhosting