Awayathome.nl Custom Post Types vernieuwde website

Custom Post Types gebruikt voor de vernieuwde website. Awayathome was tot nu toe een statische website opgebouwd uit html files. Daar moest verandering in komen omdat er geen overzicht meer was en het moeilijk is om nieuwe content toe te voegen. Dit is wederom een samenwerking met reclamebureau De Code, die het design geleverd hebben en ik heb de .psd file omgezet naar een WordPress template.

Custom Post Types

Awayathome.nl is een redelijk complexe website geworden. Er is uitgebreid gebruik gemaakt van Custom Post Types en alles wat daar bij hoort. Een goed voorbeeld daarvan zijn de ‘Koophuizen‘. Dit is terug te vinden op drie locaties, te weten op de voorpagina aan de linkerzijde een summiere opsomming van alle te koop staande huizen. Vervolgens een overzichtspagina van de koophuizen en ten slotte een detail pagina van ieder huis. Deze gegevens worden maar 1 keer ingegeven in de admin.

Verder pagina’s die gebruik maken van een Custom post Type zijn de Agenda en het Nieuws deel, dit omdat deze allemaal een eigen opmaak en unieke invoervelden. Er wordt gebruik gemaakt van een nieuwsbrief die een eigen vormgeving heeft en geheel te bedienen is vanuit de admin van WordPress. Dit is handig omdat de mensen zich via de website inschrijven en je berichten kunt gebruiken van de site.

Het zogenaamde FAQ deel waar mensen vragen kunnen stellen en die dan beantwoord worden maakt gebruik van jQuery voor een snelle werking met mooie overgangen. jQuery word ook gebruikt in de header voor de overgang van de afbeeldingen.

Wat heb ik gedaan
  • Van PSD naar WordPress template
  • SEO
  • E-mail marketing
  • Content Management
  • Custom Post Types
  • Webhosting