WordPress plugins

WordPress plugins, welke zijn de beste? WordPress is een CMS (Content Management System) waarmee je vrij eenvoudig je website kunt beheren. Als ik voor een klant WordPress installeer lever ik daar altijd een aantal basis plugins bij. WordPress plugins zorgen er onder meer voor dat WordPress sneller wordt, beter vindbaar is en een contactformulier.

Verder zijn er natuurlijk veel meer mogelijkheden voor plugins. zoals webwinkels, CRM systmen en ga zo maar door. Bijn alles is mogelijk met plugins en soms hier en daar wat aangepaste code.

Misschien wel een van de belangrijkste zaken is de vindbaarheid door zoekmachines, nu is WordPress vanuit de basis hiervoor al heel goed uitgerust maar ik verbeter dit nog verder door gebruik te maken van de WordPress SEO plugin van Yoast. Een contactformulier is belangrijk voor bereikbaarheid dit moet snel, eenvoudig en veilig verlopen.

Een andere belangrijke zaak zeker als je gebruik maakt van comments is het gevecht tegen de spam daar is maar een plugin voor en dat is Akismet. Verder maak ik gebruik van Bad Behavior voor het verder beveiligen van je website.

Binnenkort plaats ik hieronder een herziene lijst van de mij gebruikte plugins

Pin It
TOP