WordPress Community

community wordpress netwerk buddypressOnline community’s zijn populair en het aantal groeit met de dag. Kijk naar Facebook en Google+. Maar stel je wilt een eigen WordPress community opbouwen over een specifiek onderwerp. Of je wilt alleen jou gebruikers toegang geven tot je eigen community of intranet.

Dat kan met de community plugin voor WordPress, BuddyPress, dit is een uitbreiding op het WordPress CMS.

Je kunt nu je eigen online community neerzetten en uitbreiden. Heel handig voor bijvoorbeeld bedrijven, sportverenigingen, scholen, studentenverenigingen et cetera. Het grote voordeel van een community website bouwen met WordPress is het relatief eenvoudige onderhoud. Je kunt dit later ook nog verder uitbreiden, zodat je eerst eenvoudig kunt beginnen en het later kunt uitbouwen, zodat je door de bomen het bos blijft zien.

BuddyPress is de plugin voor sociale netwerken.

BuddyPress is de plugin voor sociale netwerken en bevat onder meer:

  • Activiteiten overzicht, a la Facebook, in chronologische volgorde worden je activiteiten getoond
  • Profielen, dit kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt
  • Onderling contact, met gelijkgestemden, collega’s of vrienden
  • Privé berichten sturen
  • Blog, je eigen weblog bijhouden
  • Groepen, van eenvoudig tot uitgebreid
  • Forums, je eigen forum of samen met andere communiceren over je favoriete onderwerp

Verder is de community helemaal naar je hand te zetten. Moeten gebruikers inloggen voor gebruik? Wat kunnen deze gebruikers vervolgens doen?

BuddyPress is een initiatief van Automattic, de makers van WordPress zelf. Dit is de meest populaire en volwassen plugin. Mede door haar populariteit zijn hier ook de meeste plugins en thema’s voor beschikbaar. Omdat het van de makers van WordPress is, zit het met de ontwikkeling en integratie wel goed.

Intranet met WordPress en BuddyPress

Vanuit mijn klanten komt steeds meer vraag naar een beveiligde omgeving, waarbinnen informatie en documenten kunnen worden gedeeld met medewerkers en/of relaties. Ik heb deze in het verleden al een aantal keer gerealiseerd. Als het alleen om documenten gaat is het niet echt nodig om BuddyPress te gebruiken dan kun je het af met een plugin waarmee je je leden onderhoudt. Dat kan eenvoudig met het bestaande ledendeel van WordPress, tot heel uitgebreid met een eigen CRM systeem.

BuddyPress is dan weer handig om onderling contact te hebben zoals hierboven beschreven. Het is dan een soort uitbreiding op je intranet en ideaal voor je eigen WordPress community.

Ook interesse in je eigen WordPress community of intranet?

Neem dan contact met mij op.
Mijn telefoonnummer is 06-41009464, of stuur een bericht via het contactformulier.

Pin It
TOP