WordPress domineert de wereld als CMS

door / vrijdag, 23 september 2011 / Categorie: Nieuws
WordPress domineert de wereld als CMS

wordpress cms domineert de wereldBen jij, net als ik, een hardcore WordPress gebruiker die inmiddels vele website zowel voor klanten als zichzelf heeft gebouwd? Of heb je WordPress wel eens als blogtool gebruikt.  Welke gebruiker je ook bent, het is belangrijk om te weten hoe dit CMS er voor staat op het World Wide Web.

Wat is WordPress?

WordPress was in den beginne, 2003,  gebouwd als blogtool maar is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest populaire CMS (Content Management System) systemen. WordPress is Open Source. Dit betekent dat het gratis te gebruiken is en ook dat er honderden mensen over de hele wereld aan werken, dat is meer dan bij meeste commerciële platforms. Ook vele grote bedrijven gebruiken WordPress.

Hoe vaak wordt WordPress gebruikt?

Op dit moment maakt 15 % van de top 1 miljoen websites wereldwijd gebruik van WordPress, dat was vorig jaar nog 8 % Vorig jaar.  In de Verenigde Staten lopen 22 van elke honderd nieuwe actieve domeinen op WordPress. Dat zijn indrukwekkende getallen.

Onder de Amerikaanse WordPress gebruikers is een enquête gehouden en dit zijn de resultaten:

 • Het gemiddelde uurtarief voor mensen die werken met WordPress is 50 euro per uur.
 • De mensen die zichzelf omschrijven als ondernemers of eigenaren van een bedrijf hadden gemiddeld 25 website gemaakt met WordPress. 16 % geeft aan uitsluitend WordPress te gebruiken.
 • Wat is het meest positieve aan WordPress? Het meest gegeven antwoord; gebruiksgemak.
 • Wat is het minst positieve aan WordPress? Het meest gegeven antwoord; de plugins, ofwel de plugins werken niet of niet goed of gebruikers kunnen de juiste plugin niet vinden.

Bekijk hier de volledige enquête van WordPress, in het Engels.

WordPress, de toekomst

Matt Mullenweg en zijn team zal het gebruiksgemak van de software blijven verbeteren en er voor blijven zorgen dat WordPress de zelfde groeicurve blijft doormaken. Een ander ding is dat de sectie plugins word opgeruimd, plugins die de laatste twee jaar niet zijn  bijgewerkt worden verwijdert. Voorop blijft staan het gebruikersgemak en het verder ontwikkelen van WordPress als CMS

Het is niet alleen maar positief, enkele nadelen zijn:

 • Het grootste probleem van dit moment is hacking. Dit is het geval bij alle veel gebruikte software. WordPress is niet gevoeliger voor hacking dan welk ander open source CMS dan ook.
 • Niet alleen de software ook  op de website WordPress.com werd in maart en april van dit jaar een aanval uitgevoerd d.m.v. een  DDos. De inbraak heeft een aantal van hun servers aangetast zo ook gevoelige delen van de onderliggende code.

Bron ondermeer: wordpressseomarketing.com

Pin It

One Response to “WordPress domineert de wereld als CMS”

 1. site maken says : Beantwoorden

  Interessante site, bedankt voor de informatie. Ik ben me aan het orienteren op welk CMS ik zou gaan gebruiken.
  Nu weet ik het zeker het wordt WordPress,
  Dank!

Geef een reactie

TOP