Microsoft stopt ondersteuning Internet Explorer 8, 9 en 10

door / donderdag, 14 januari 2016 / Categorie: Nieuws
Microsoft stopt ondersteuning Internet Explorer 8, 9 en 10

Eindelijk is het dan zo ver de browser die voor webbouwers de meeste problemen veroorzaakt wordt langzaam uit de markt gehaald. Want Microsoft stopt met de ondersteuning van Internet Explorer 8, 9 en 10. Dat betekend dat er geen beveiligingsupdates meer worden gemaakt en de browser steeds onveiliger wordt.

Internet Explorer 8, 9 en 10 hebben nog steeds een marktaandeel van 20%, dus deze mensen moeten op zoek naar een nieuwe browser. Op 12 januari stopt de ondersteuning van die browsers officieel. En wordt het onverantwoord om van de software gebruik te blijven maken. Ik merk dat met name officiƫle instanties als gemeenten en overheden nog gebruik maken van verouderde browsers.

 

Overstappen naar een alternatief voor Internet Explorer 8, 9 en 10

Dat kan natuurlijk. Microsoft heeft zelf nog Internet Explorer 11 die nog wel ondersteund doet en ook veel gebruikt wordt. En de voor Windows 10 geschikte versie Edge, maar ik vraag me af of die het echt gaat worden. De bekendste alternatieven zijn Chrome voor Windows en Safari voor de Mac. Ik gebruik zelf nog steeds Firefox maar dat marktaandeel slinkt.

Er zijn natuurlijk nog veel meer spelers op de markt en een nieuwe is Yandex. Die ziet er gelikt uit en loopt voorop qua veiligheid en vormgeving, deze ga ik zelf eens proberen.

Mooi dat IE langzaam uit de markt gaat, nu maar hopen dat iedereen snel overstapt en er binnen 1 jaar geen IE 8, 9 en 10 meer zijn. Dat zou het leven voor de webbouwers een stuk aangenamer maken šŸ˜‰

 

Pin It

Geef een reactie

TOP